select * from gallery where pid='39'




















SANJAA

Scope: Architecture-Interior

Built Up Area: 8000 sq ft

Project Location: Jamnabaa Party plot, Vesu, Surat

Year: 2018 (Completed)

Design Team: Ar. Ashish Patel, Ar. Krunal Jariwala, Ar.Drashti Patel, Sagar Bhatt, Mayur Bardolia, Kripa Khatri

Client: Mr. Jignesh Mehta

 

Resting in a quiet corner of a sprawling private land, the SAANJA multi-designer store makes its presence felt with its simple, yet distinctive form.

The form is derived from the idea of attaining a self supporting roof, resulting in a trussed curvilinear shell. The single elongated form allows for both, an efficient usage of space within, as well as a large surface for the array of colourful display to be visible from outside.

The exterior shell is a play of three diverse materials in harmony.  The steel structure, painted in royal green, is left unadorned. The exposed frame itself sets the tone for the rustic theme within and at the same time, blends effortlessly with the corrugated GI sheet roof and the glass facade. The glass facade allows for clear visibility of the display within, and blurs the building edges. The longer facade is strategically oriented along the E-W axis. The long, narrow window protruding out of the roof lets ample amount of north light seep in, enhancing the indoor environment.

Once inside, the central hue of royal green sets off the warmth of wooden flooring, creating a bold and beautiful backdrop for the display of garments. Intricate details, select lighting fixtures and elements of antique furniture accentuate the grace of the entire space.

All of this, coupled with the quiet setting of the store creates a warm and welcoming ambience for the customers.