select * from gallery where pid='27'












SPINEX

Scope: Interior

Built Up Area: 2000 sq ft.

Project Location: Adajan, Surat.

Year: 2016 (Completed)

Design Team: Ar. Bhavesh Patel, Ar. Kruti Galia (as Architecture & Beyond)

Client: Dr. Neeraj Bhansali

Appreciation: 2016 Appreciated in IIID Design Excellence Regional Award for Institutional And Public Spaces for Spinex.

This private physiotherapist’s clinic, situated on the ground floor of a commercial block was designed with the intention of breaking the monotonous image of the typical clinics and dare to showcase a new concept clinic to the city.

The interior is dominated by juxtaposition of conflicts. Conflicts in the character of the elements used to create this space which also reflects the contrary nature of the physiotherapist’s working medium. Soft-hard, stiff - flexible are some of the words we usually hear in a physiotherapy clinic which stimulated our thought process to give unique character to the space.

Depending on the functionalities, all the areas are carefully separated to optimize the spaces and keep the space barrier free as much as possible. Use of earthy and neutral color palate makes space welcoming, cozy and comfortable. The resulting look is one of unity and coherence that allows for each zone's specificity to stand out. Easy and low-cost methods such as the creative use of few materials creates different atmospheres within to focus on one's own therapy.